Zaļo griķu, sarkano biešu un Trikata Holandes Light siera salāti

Izejvielas (2 personām):

  • 150g zaļo griķu
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 300ml auksta ūdens
  • 2 vārītas bietes, sagrieztas biezās šķēlēs
  • 4 lielas salātu lapas vai sauja jauktu salātu lapiņu
  • puse saldā sīpola, nomizots un sagriezts plānās šķēlītēs
  • 50g ķirbju sēklu
  • sarkano redīsu dīgsti
  • 125g Trikata Holandes Light siera, sagriezts kubiņos

 

Salātu mērcei:

  • 1 ēdamk. pirmā spieduma olīveļļas
  • 2 ēdamk. citrona sulas
  • 1 tējk. kļavu sīrupa vai medus
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota un izspiesta caur ķiploku spiedi

 

Gatavošana:

  1. Zaļos griķus noskalo zem tekoša ūdens. Pievieno ūdeni, šķipsniņu sāls un vāri, līdz griķi mīksti. Gatavus vēlreiz noskalo zem tekoša ūdens.
  2. Mērces sastāvdaļas liec mazā bļodiņā un samaisi kopā.
  3. Salātu sastāvdaļas liec lielā bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Pasniedz. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar