Par Gada notāru 2013 atzīta Līvānu notāre Gunta Daugaviete

Savu profesionālo darbību Gunta Daugaviete uzsāka 1993. gadā vēl Līvānu valsts notariātā. Ar aizrautību viņa pilda ne tikai savus ikdienas pienākumus, bet arī aktīvi izmanto tālākizglītības iespējas savas profesionālās kompetences celšanai, piedaloties ne tikai semināros Latvijā, bet arī pārstāvot mūsu valsti kongresos un starptautiskajos mācību semināros Dominikānas Republikā, Ķīnā un Romā. Turklāt arī ārpus darba laika Gunta aktīvi darbojas folkloras festivālos, kā arī piedalās Dziesmu un deju svētkos.

 

Notāres darbu raksturo koleģialitāte, dzīves gudrība un sirds siltums: ”Kas darbu nedara, tas par darbu runā. Kas darbu nespēj, tas darbu kritizē. Kas darbu dara, tas klusē, un darbs par viņu runā.” Šos Raiņa vārdus Līvānu domes priekšsēdētājs Andris Vaivods ir izmantojis, raksturojot notāri –  Līvānos cienītu un godātu cilvēku, mecenāti, profesionāli, izcilu un godīgu cilvēku.

 

Turklāt par pretimnākošu attieksmi, veicot notariālās darbības, kā arī sniedzot personīgu finansiālu atbalstu stipendiju fondam jauniešu studijām augstskolās, Gunta Daugaviete 2013. gadā saņēmusi Līvānu novada atzinības rakstu.

 

Kā ierasts, arī šogad Latvijas Zvērinātu notāru kopsapulcēatzinība tika izteikta tiem notāriem, kuri visaktīvāk piedalījušies gadskārtējās Notāru dienās, konsultējuši iedzīvotājus un apliecinājuši notāriāta vērtības, pieejamību ikvienam. Atzinības raksti tika pasniegti Saldus notārei Baibai Skrebai, Alūksnes notārei Mārītei Rateniecei, Rēzeknes notāram Romualdam Laizānam, Jelgavas notārei Dainai Andersonei, kā arī Rīgas notārēm Ingūnai Bobrovskai, Sandrai Stīpniecei, Skaidrītei Krūmiņai, Dainai Roskošai un Ogres notārei Baibai Dambei.

 

Savukārt par koleģialitātes veicināšanu un atbalstu administratīvajam personālam Latvijas Zvērinātu notāru padomes birojs savas simpātijas apliecinājis un pateicības rakstu pasniedzis Rīgas notāram Eduardam Virko.

Izvērtējot Latvijas notāru individuālo veikumu, titulu Gada notārs Latvijas Zvērinātu notāru padome piešķir jau devīto gadu. Tas kalpo kā apliecinājums ne tikai notāra nevainojamai profesionālajai darbībai ikdienā, bet arī ieguldījumam visas notariāta sistēmas attīstībā un popularizēšanā. Līdz šim Gada notāra apbalvojumus saņēmuši Rīgas notāri Sandra Jakušenoka, Ilona Ķibilde, Sandra Stīpniece, Eduards Virko, kā arī Daugavpils notāre Regīna Bogdāne, Liepājas notāre Larisa Medvedeva un Talsu notārs Indulis Šermukšnis.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar