47% iedzīvotāju nespēj rūpēties par savu veselību

“36% aptaujāto atzīst, ka viņiem no dažām medicīnas procedūrām būtu jāatsakās, ja tiem nebūtu apdrošināšanas polises vai pieejams cits papildu finansiāls atbalsts. Mēs, ERGO, esam novērojuši arī, ka nereti cilvēki vēlas iegādāties veselības apdrošināšanu neilgi pirms plānotas operācijas vai kādas nopietnas medicīniskas manipulācijas. Acīmredzot tāpēc, ka apzinās, ka paši no saviem līdzekļiem nespēs segt gaidāmos izdevumus. Līdz ar to lielākas priekšrocības un drošība par savu veselību un tās aprūpi nenoliedzami ir tiem, kam ir apdrošināšana vai kas veido uzkrājumus nebaltām dienām,” uzsver Gints Konrads, ERGO Veselības apdrošināšanas departamenta vadītājs Baltijā.

 

ERGO ik gadu apdrošina veselību ap 80 000 personām un ir viena no nedaudzajām apdrošināšanas sabiedrībām Latvijā, kas piedāvā iespēju apdrošināt veselību arī privātpersonām, tomēr šādi apdrošinās pavisam nedaudzi. Arī ERGO veiktajā interneta aptaujā vien daži procenti respondentu atbildējuši, ka iegādājas polisi paši kā privātpersonas. Kā liecina aptaujas dati, lielākajai daļai – 43% veselības apdrošināšanas īpašnieku to nodrošina darba devējs, pilnībā sedzot visus ar polises iegādi saistītos izdevumus, bet 20% veic līdzmaksājumu par veselības apdrošināšanas iegādi, jo darba devējs to sedz daļēji. Tajā pašā laikā 6% gadījumu, kad veselības apdrošināšanu iegādājas uzņēmums, par to pilnībā maksā paši darbinieki, un darba devējs organizē vien kolektīvu tās iegādi.

 

“Veselības apdrošināšana joprojām tiek uzskatīta par ievērojamu bonusu, ko saviem darbiniekiem nodrošina uzņēmums. Tiek uzskatīts, ka tiem, kuriem tā ir pieejama, ir vairāk priekšrocību. Tāpēc veselības apdrošināšana bieži tiek iekļauta dažādās darbinieku motivēšanas programmās. Kā redzams ERGO aptaujas rezultātos, kopumā tikai nepilni 11% tās dalībnieku ir gatavi par to pilnībā maksāt paši. Tas ir maz, ņemot vērā, ka tajā pašā laikā kopumā 47% atzīst, ka nespētu pilnvērtīgi parūpēties par savu veselību bez apdrošināšanas vai aizdevuma,” norāda Gints Konrads.

TOP Komentāri

avatar