41 rīdzinieks nodod pilsoņa svinīgo solījumu par uzticību Latvijai

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, uzrunājot jaunos pilsoņus, teica: „Paldies par šo soli, jo tas katram no Jums pavērs jaunas iespējas un dos arī ieguvumu Latvijai.”

 

Savukārt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane uzsvēra: „Vienalga,  kādā ceļā cilvēks iegūst pilsonību – vai kā Latvijas pilsoņa pēcnācējs, vai naturalizācijas ceļā – visi Latvijas pilsoņi ir vienlīdzīgi.” Viņa atgādināja, ka pilsoņiem ir gan tiesības, gan pienākumi, turklāt rīdziniekiem ir jāuzņemas atbildība arī par savu pilsētu – Rīgu.

 

Pagājušā gada nogalē Ministru kabinets (MK) noteica jaunu kārtību solījuma par uzticību Latvijas Republikai ceremonijai. Pilsonības pretendenti vispirms dod mutisku solījumu un tad to paraksta īpašā, svinīgā ceremonijā. Pēc solījuma nodošanas par šīm personām tiks sagatavots MK rīkojuma „Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā” projekts. MK lēmums noslēgs naturalizācijas procesu un personas varēs noformēt Latvijas pilsoņa pases.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar