4 padomi, kā iegūt nevainojamas bildes zemā apgaismojumā

Pienākot svētku laikam, tumšāki kļūst arī vakari, taču valsts svētku laikā katram no mums gribas uzņemt skaistu bildi ar salūtu vai pilsētas dekorācijām. Varētu šķist, ka tumsa nav izcilu selfiju vai dabas ainavu draugs, taču uztraukumam nav pamata – pieliekot kripatiņu pacietības, tikt pie kvalitatīviem attēliem sliktā apgaismojumā ir pavisam reāli. Huawei eksperti ir apkopojuši četrus padomus, lai iegūtu krāšņas bildes arī zemā apgaismojumā.

Pagarini ekspozīcijas laiku

Ja pēc vārdu “ekspozīcijas laiks” izdzirdēšanas rodas apmulsums, nevajag uztraukties, jo termins “ekspozīcija”, ko bieži vien izmanto fotogrāfi, pavisam vienkārši nozīmē kopējo gaismas daudzumu, kas fotografēšanas brīdī nonācis uz kameras sensora. Mainot ekspozīcijas laiku, var izmainīt arī apgaismojumu fotogrāfijā, tāpēc parasti, fotografējot zemā apgaismojumā, ekspozīcijas laiku nepieciešams pagarināt, jo tas palīdz iegūt labākas kvalitātes attēlus.

Nakts ir arī vislabākais laiks, kad ļauties eksperimentiem ar gaismu fotogrāfijā – tik ikdienišķas lietas kā automašīnas, pilsētas gaismas vai svētku salūts var pārvērsties par maģiskām gaismu līnijām vai spožiem gaismas plankumiem debesīs.  Jaunāko viedtālruņu ražotāji ir padomājuši par to, lai pašam par ekspozīcijas laika maiņu nebūtu jāsatraucas, piemēram, Huawei Mate 20 Pro viedtālruņos iestrādātā Master AI attēla atpazīšanas funkcija nu spēj atpazīt līdz 1500 dažādiem scenārijiem 25 kategorijās, to skaitā arī svētku salūtu. Tāpēc, uzņemot attēlu, mākslīgais intelekts palīdzēs optimizēt krāsas fotogrāfijā un tādējādi ietaupīt laiku, kas nepieciešams, lai pašam regulētu ekspozīcijas ilgumu.

Izmanto fotoattēla stabilizācijas funkciju

Fotogrāfiju uzņemšana zema apgaismojuma apstākļos vienmēr ir izaicinājums, jo, ja izkustās fotografējamais objekts vai fotogrāfa roka, attēls kļūst neglābjami izplūdis. Tieši tāpēc, uzņemot fotogrāfiju sliktā apgaismojumā, vienmēr jāpaskatās, vai blakus nav kāda stabila virsma, pret ko atbalstīties, vai arī jāizmanto telefona statīvs.

Viens no risinājumiem, kas atbrīvos no liekas piepūles, ir fotoattēla stabilizācijas funkcija. Tā, piemēram, Huawei Mate 20 sērijas tālruņos iebūvētā AI Image Stabilization funkcija ļauj uzņemt skaidrus attēlus zema apgaismojuma apstākļos, savukārt, izmantojot nakts režīmu, iespējams izlīdzināt augsta kontrasta attēlus, tāpēc, fotografējot svētku salūtu, attēli būs nevainojami.

Izmanto dabīgo apgaismojumu

Lai gan parasti fotogrāfija izdodas labāka, ja apkārt ir daudz gaismas, jāņem vērā, ka ar zibspuldzi jābūt jo īpaši uzmanīgam. Tā kā gaismas avots nāk no viena konkrēta, neliela punkta, cilvēka āda fotoattēlos, kas izgaismota ar zibspuldzi, var izskatīties nedabiski. Tas izskaidrojams ar to, ka zibspuldzes krāsa atšķiras no apkārtējās gaismas krāsas. Tieši tāpēc, fotografējot sliktā apgaismojumā, jācenšas izmantot pieejamais vides apgaismojums. Ja tiek fotografēts cilvēks, jācenšas viņš novietot tādā pozīcijā, lai gaisma kristu uz seju un vienmēr jāatceras, ka pat visniecīgākās apgaismojuma izmaiņas var būtiski ietekmēt gala rezultātu.

Vēl labāku attēlu uzņemšanai Huawei eksperti iesaka izmantot Master AI funkciju, kas piemeklēs atbilstošāko apgaismojumu, lai attēls izskatītos pēc iespējas dabīgāks. Huawei Mate 20 Pro telefonā pieejamie 1500 dažādie scenāriji ir optimizēti, lai atbilstu konkrētam parametru kopumam, tāpēc, piemēram, fotografējot debesis, MI telefona kamerai iestatīs ainu “Zilas debesis”  un palielinās krāsu piesātinājumu, lai debesis izskatītos vēl iespaidīgāk, tāpat arī portreta fotogrāfijā Huawei tālrunī iebūvētais Master AI  palīdzēs piemeklēt atbilstošākos kameras uzstādījumus, lai portrets izdodas nevainojams arī tumsā.

Nebaidies būt radošs

Tumsa varētu liegt iegūt attēlus ar nevainojamu apgaismojumu, taču, izmantojot radošas un abstraktas fotografēšanas pieejas, rezultāti var būt patiešām fantastiski! Tā, piemēram, ekspozīcija un spilgti kontrasti fotoattēlu var padarīt īpaši sirreālu. Fotografējot jāņem vērā formas un krāsas, kuras var izolēt uz tumšā fona – tās padarīs attēlus noslēpumainus un acij neticamus.

Radoši fotoattēli var tikt uzņemti arī pateicoties iepriekš minētajam ekspozīcijas laikam –  garāks ekspozīcijas ilgums palīdz “iesaldēt” kustīgus objektus, radot dažādas ilūzijas, piemēram, skrienošs cilvēks var tikt nofotografēts ar abām kājām paceltām un it kā sastingušām gaisā, vai arī, izmantojot lukturīti, gaisā var uzrakstīt dažādus vārdus, piemēram, vēlējumu Latvijai simtgadē!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar