38 restorāni Latvijā atsakās no sprostu olu izmantošanas

Augošajai tendencei atteikties no sprostos dētu vistu olu izmantošanas šogad pievienojušies vairāki uzņēmumi – Latvijā plašākais picēriju tīkls “Čili Pizza” ar 23 picērijām, tādi sabiedrībā iecienīti restorāni kā “36.Line”, “Ferma”, “Kaļķu vārti”, “Domini Canes”, “Goldingen room”, “ID Gourmet”, “KOYA”, “Martinelli”, “OGLE”, “Zilā Govs”, “Colonel Brew Pub & Kitchen”,  kokteiļbārs “Mākonis Cocktails & Design”,  kafetērija “DOMA”  un viesnīcas “Wolmar” un “Dome Hotel & SPA”.

Pamatojot lēmumu neizmantot sprostos turētu vistu olas, uzņēmumu vadītāji min apsvērumus gan par ēdienu kvalitāti, gan atbalstu dzīvnieku labturības attīstībai.

“Esmu dzīvnieku mīļotāja un man nav pieņemami tādi apstākļi, kuros tiktu mocītas dzīvas būtnes. Neatbalstu rīcību, kurā šauros sprostos tiek turētas vistas lielākas naudas gūšanai, pārkāpjot jebkādas cilvēciskās un ētiskās vērtības. Tādēļ viesnīcas “Wolmar” restorāns izmanto tikai laimīgo vistu olas,” tā viesnīcas “Wolmar” saimniece Liāna Dance.

“36.Line” šefpavārs Lauris Aleksejevs norāda: “Rūpējoties par dzīvnieku labturību un ēdienu kvalitāti mūsu restorānā, mēs neizmantojam sprostos dētās vistu olas savos ēdienos un rūpējamies, lai mūsu viesiem tiktu pasniegti vislabākie produkti!”

Dējējvistu turēšana sprostos saistās ar sliktiem dzīves apstākļiem un zemu labturības līmeni. Arvien vairāk uzņēmumu ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē apzinās savu atbildību pret dzīvnieku labklājību, vidi un sabiedrības vērtībām, tāpēc atsakās no sprostos dētu vistu olu izmantošanas.

Jau ziņots, ka šogad no sprostu olu tirdzniecības pilnībā atteicies lielveikalu tīkls “SKY”. Savukārt, mazumtirdzniecības veikalu tīkls “Maxima Grupe” paziņojis par atteikšanos no sprostu olu tirdzniecības visās Baltijas valstīs līdz 2025. gadam.

Biedrība “Dzīvnieku brīvība”

TOP Komentāri

avatar