22. Starptautiskais filmu festivāls 2ANNAS

Būs skatāmas pasaules prestižākajos kinokonkursos kritiķu atzinību ieguvušas īsfilmas, kā arī kino debijas. Tāpat festivāls piedāvās piesātinātu kino industrijas pārstāvjiem paredzēto un bezmaksas publisko pasākumu programmu – koncertus, performances, lekcijas, industrijas dienas pasākumus un DJ vakarus.

Festivāla atklāšanas pasākumā, otrdien plkst. 20.00 Kaņepes Kultūras centā (Skolas ielā 15), tiks demonstrēts fragments no dokumentālā stilā uzņemtās zviedru-dāņu mēmās šausmu filmas “Raganas” (Häxan, 1922), kuru veidojis Bendžamins Kristensens. Brīvās balss improvizācijas māksliniece Dana Indāne kopā ar flautisti un komponisti Vinetu Lagzdiņu un multimākslinieku Arvi K. Pogo (Kantiševu) radīs oriģinālmūziku šai filmai, papildinot krāšņo kino lenti ar laikmetīgu balsu un instrumentālo skanējumu, kurš balstīts kristietības un pagānisma skaniskajās idejās. Ieeja brīva.

Festivālā bez intriģējošiem dažādu žanru filmu seansiem šogad gaidāmi arī vairāki citi interesanti pasākumi. Industrijas dienas ietvaros norisināsies gan virtuālās realitātes filmu seansi, gan “Reality Check” konference, kas apvienos studentus un profesionāļus no audiovizuālās mākslas industrijām un citām jomām, lai iepazītu paplašinātās realitātes tehnoloģiju piedāvātās iespējas, kā arī savstarpējus sadarbības veidus.

Īpašs notikums festivālā 2ANNAS šogad ir bērnu un jauniešu filmu konkurss, kas norisinās pirmo reizi un jau var lepoties ar ievērojamu filmu pieteikumu skaitu, tādējādi apliecinot šāda konkursa aktualitāti. Šajā kategorijā atlasītas vienpadsmit spēles, animācijas un dokumentālās filmas, kuras būs vērojamas divos skolu un ģimeņu seansos. Aizraujošā un atbildīgā žūrijas loma šajā konkursā tiks uzticēta pašiem skatītājiem – bērniem un jauniešiem, –  dodot iespēju izraudzīties labākās no piedāvātajām filmām.

Tāpat festivāla apmeklētājiem būs iespēja noklausīties LKA Nacionālās Filmu skolas vadītāja Jāņa Putniņa lekciju “Verners Hercogs un frīki”, savukārt sadarbībā ar Eiropas Kinoakadēmiju apmeklētājiem tiks piedāvāta 2017. gada kinoakadēmijas balvai nominēto īsfilmu programma “Short Matters”.

Foto: publlicitātes

TOP Komentāri

avatar