200 paraksti līdz atklātām Valsts Prezidenta vēlēšanām

Satversmes 36.pants nosaka: “Valsts Prezidentu ievēlē aizklāti balsojot ar ne mazāk kā 51 Saeimas locekļu balsu vairākumu”. Iniciatīvas mērķis ir panākt, ka šis pants tiktu grozīts un vārds “aizklāti” tiktu aizstāts ar vārdu “atklāti”. 11.Saeimā sekmīgi atcēla visus aizklātos balsojumus, izņemot Valsts Prezidenta ievēlēšanu. Pienācis laiks atcelt arī šo aizklāto balsojumu un izslēgt manipulācijas iespējas ar augstāko amatu valstī.

 

 “Atklāts balsojums izbeigtu neveselīgo ažiotāžu, kas izceļas pēc Valsts Prezidenta vēlēšanām, kad daži deputāti maldina presi un vēlētājus par savu izvēli, līdz ar to metot ēnu uz visiem deputātiem. Pēdējās vēlēšanas nebija izņēmums. Valsts Prezidenta vēlēšanām jābūt atklātām un caurspīdīgām, lai vēlētājiem būtu iespējams uzzināt, kā viņu vēlēti deputāti ir balsojuši un kas nes atbildību par rezultātu.”, norāda iniciatīvas autors Jānis Veide

 

Jau kopš 2014.gada maija portālā www.manabalss.lv tiek vākti paraksti par atklātu Valsts Prezidenta ievēlēšanu un šobrīd savākti jau vairāk kā 9800 paraksti, kas nozīmē, ka pēc 10 000 parakstu savākšanas tā tiks iesniegta Saeimā.

 

Aicinu visus iestāties par atklātām Valsts Prezidenta vēlēšanām un parakstīties šeit:

https://manabalss.lv/par-atklatu-balsojumu-valsts-prezidenta-velesanas/show

Jānis Veide 

TOP Komentāri

avatar