20. augustā Vecrīgā notiks dzīvnieku aizstāvības akcija “NR. 3”

Pirmdien, 20. augustā, Vecrīgā pie Kaļķu un Vaļņu ielas krustojuma tiks atklāta mākslas instalācija un dzīvnieku aizstāvības akcija “NR. 3”, ko rīko biedrība “Dzīvnieku brīvība”. Apmeklētājiem dienas garumā būs unikāla iespēja iejusties 3. numura olu ražotnēs turētu dējējvistu lomā. 
Akcijas mērķis ir informēt sabiedrību par industriālās lopkopības metodi, kas Latvijā tiek izmantota vairāk nekā 90% olu ražošanā – vistu turēšanu sprostos. Dējējvistu turēšanas apstākļus norāda pirmais cipars olu marķējumā: “0” nozīmē bioloģisko saimniecību; “1” – brīvās turēšanas apstākļus; “2” – turēšanu kūtī, savukārt sprostu apzīmē “3”.  Dzīvnieku labturības speciālisti atzīst, ka sprosts ir visnepiemērotākā sistēma dzīvniekiem un izraisa tiem stresu un ciešanas, jo liedz kustēties un īstenot dabiskos instinktus. Akcijas “NR. 3” apmeklētāji varēs ieiet cilvēka izmēra sprostā, iejusties vistas ādā un uzzināt vairāk par industriālo lopkopību un dzīvnieku aizstāvību. Mākslas instalācija iepriekš izstādīta Lietuvā, savukārt Latvijā būs pirmoreiz.
“Eiropas Savienībā dzīvnieku labturības jautājumus uztver ļoti nopietni,” komentē biedrības “Dzīvnieku brīvība” pārstāve Līva Romele. “Mērķtiecīga darba rezultātā vairāk nekā 50% Eiropas Savienības dējējvistu jau ir atbrīvotas no sprostiem. Latvijas uzņēmumi ievērojami atpaliek, tomēr ticam, ka cilvēki, kas uzzinājuši 3. numura olu cietsirdīgo izcelsmi, pieprasīs mūsdienīgu, pret dzīvniekiem un sabiedrību atbildīgāku uzņēmējdarbību.”
“Dzīvnieku brīvība” ir 2012. gadā dibināta dzīvnieku aizstāvības organizācija, kas informē sabiedrību par dzīvnieku aizstāvības jautājumiem, rīko ikgadējo pasākumu “Vegānfestivāls”, ir iniciējusi valsts aizliegumu izmantot cirkā savvaļas dzīvniekus un dējējvistu labturības politikas ieviešanu vairākos Latvijā pazīstamos uzņēmumos. “Dzīvnieku brīvība” ietilpst starptautiskajā aliansē “Open Wing Alliance”, kas strādā, lai izbeigtu vistu turēšanu sprostos visā pasaulē.
Preses relīzi sagatavoja biedrība “Dzīvnieku brīvība”.
Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar