161,5 kg smagais ķirbis no Kuldīgas novada

Konkursā godpilno otro un trešo vietu izdevās izcīnīt Badovsku ģimenei no Skrundas. Otro  vietu ieguva Gatis Badovskis, kura audzētais ķirbis bija 160,5 kg smags, savukārt godpilno trešo vietu ieguva Daina Badovska ar 157,5 kg smago dārza ogu. Šogad konkursam pieteiktie dižķirbji auguši Skrundā, Kuldīgā, Nīcā, Ādažos, Salaspilī kā arī citās Latvijas pilsētās un novados.

 

„Par spīti mitrajam un aukstajam rudenim, šodien, divpadsmitā „Latvijas lielākā ķirbja čempionāta” ietvaros, mums ir izdevies sapulcēt azartiskākos un rūpīgākos ķirbju audzētājus no visas Latvijas. Ja čempionāta pirmssākumos, 2006. gadā  sākām ar 78,15 kilogramus smagiem ķirbjiem, tad šogad to svars ir palielinājies vairāk kā divas reizes, šī gada smagākais dižķirbis ir sasniedzis 161,5 kilogramu atzīmi. Esam pateicīgi Rīgas Zooloģiskajam dārzam par ilggadīgo sadarbību un iespēju katru gadu pulcēt aizrautīgākās ķirbju audzētāju ģimenes,” par čempionāta tradīcijām stāsta „Maxima Latvija” Komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

 

Šogad sacensībās par diženo dārza ogu svēršanu un mērīšanu parūpējās spēka vīri Agris Kazeļņiks un Aivars Šmaukstelis Armanda Simsona virsvadībā. Pēc uzvarētāju paziņošanas un svinīgās apbalvošanas par raženajiem ķirbjiem varēja priecāties arī paši Rīgas Zooloģiskā dārza iemītnieki, ar ķirbi kā kārumu launagā mielojās degunlācīšu ģimene.

 

Raženākā ķirbja īpašnieks balvā saņēma dāvanu karti pirkumiem „Maxima Latvija” veikalos visā Latvijā 350 eiro vērtībā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji – attiecīgi dāvanu kartes 220 un 150 eiro vērtībā. Tāpat tika iepriecināti arī pārējie finālā iekļuvušo ķirbju īpašnieki, kuriem katram tika piešķirta dāvanu karte 70 eiro vērtībā.

 

Divpadsmitā „Latvijas lielākā ķirbja čempionāta” finālisti un rezultāti:

Vieta

Dalībnieks

Pilsēta

Ķirbja svars, kg

1.

Gundega Neimane

Kuldīgas nov.

161,5 kg

2.

Gatis Badovskis

Skrunda

160,5 kg

3.

Daina Badovska

Skrunda

157,5 kg

4.

Irina Badovska

Skrunda

116,5 kg

5.

Līga Jekste

Nīcas nov.

109,0 kg

6.

Mārtiņš Sanders

Ādažu nov.

91,5 kg

7.

Valdis Magonis

Ādažu nov.

81,0 kg

8.

Svetlana Skubiša

Skrunda

75,5 kg

9.

Helmuts Kuzmickis

Kuldīga

38,5 kg

10.

Brigita Stalidzāne

Salaspils

32,0 kg

 Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar